BLOGGPAUS 2015

Jag har inte försvunnit men jag har tagit en bloggpaus på obestämd tid. Jag är fortfarande aktiv med Gingerstyle på facebook och instagram där ni hittar lite löpande uppdateringar. Saknar ni mig hittar ni mig alltså där istället just nu! Följ mig gärna. :-)
Länk till Facebook Gingerstylesthlm
Länk till Instagram Gingerstylesthlm

Posted in Gingerstyle | Leave a comment

Tillbakablick inför framtiden

Första gången jag stod på ett par skidor var på det glada 70-talet. Efter att ha lyckats genomföra ett helt åk nedför Stora Skuggans något sluttande s.k. ”backe” (ca. 100 meter lång), tyckte föräldrarna att jag var redo för Alperna. Där blev det sedan årliga besök under många år. Såhär 2014 var det däremot sju år sedan jag åkte skidor sist! Alldeles för sorgligt längesedan. Men 2015 smäller det igen då jag bokat en skidresa! Frågan uppstår då naturligt – vad sjutton ska jag åka i?

1970-tal Vintage Anba Skiwear

1970-tal Vintage Anba Skiwear

Sedan 70-talet har det hänt en hel del på skidmodefronten, men om det är något område där jag kan tänka mig att vara bakåtsträvare är det gärna här. Det var helt enkelt mer glamouröst och roligare förr! Nu är det mest hi-tech och det är jag inte lika imponerad av. Oavsett om min favoritsport på senare åren blivit en sällansport känner jag ett behov av en uppdatering på någon front – jacka eller byxor eller hela stassen! jag vet inte riktigt var det landar, men jag blickar gärna bakåt för inspiration.
Till vänster: Balenciaga Cracknyl Short Pants, 1949. Till höger: Moncler, 1952

Till vänster: Balenciaga Cracknyl Short Pants, 1949. Till höger: Moncler, 1952

På 50-talet blev utförsåkning på modet med fler och fler utövare. Utrustningen var inte det viktigaste, men en utveckling av skidkläder blev efterfrågad på bredare front och det visade sig att syntetmaterial höll värmen bättre än naturfiber. Många av företagen som etablerades under denna tid, som exempelvis Moncler i Frankrike 1952 blev stilbildande. Moncler finns kvar än idag och har fått något av en revival på senare år som nymodern klassiker. Det tyska varumärket Bogner grundades redan 1932 men fick stjärnstatus under 60-talet med sin tajta byxa i stretchmaterial – ski pants – som syntes på bl.a. Marilyn Monroe och Jayne Mansfield vare sig de utövade skidsport eller ej.
Bogner skiddräkter på omslaget till Grazia Italia, Dec 1951. Till höger: Mr. and Mrs. Willy och Maria Bogner

Bogner skiddräkter på omslaget till Grazia Italia, Dec 1951. Till höger: Mr. and Mrs. Willy och Maria Bogner


Bogner, 1960-tal

Bogner, 1960-tal

Till vänster: Bridgette Bardot  i Frankrike på 50-talet. Till höger: Lucy & Ethel, 50-tal

Till vänster: Bridgette Bardot i Frankrike på 50-talet. Till höger: Lucy & Ethel, 50-tal

År 1962 rapporterade Sports Illustrated följande sanning: “The best ski tailors in the world: Bogner of Munich, skiwear division of Christian Dior, Ernst Engel of New York.”
Till vänster: Dior Sport Ad, 1964. Till höger: Bonne Bell Lipstick Ad med US Ski Team Ernst Engel Suit, 1967.

Till vänster: Dior Sport Ad, 1964. Till höger: Bonne Bell Lipstick Ad med US Ski Team Ernst Engel Suit, 1967.


Till vänster: Sports Illustrated, 1962. Till höger: Pink and White Mink Ski Suit by Ernst Engel, Vogue, November 1963

Till vänster: Sports Illustrated, 1962. Till höger: Pink and White Mink Ski Suit by Ernst Engel, Vogue, November 1963


60-talet präglades både av innovativ design och den stjärnstatus och glamour som hollywoodstjärnor, kungligheter och överklass skänkte till skidsporten. James Bonds bidrag ska inte underskattas och skidmode fick samtidigt en självklar säsongsfokus i modemagasinen.
Audrey Hepburn, Charade 1963

Audrey Hepburn, Charade 1963


Jackie O, 1960s. (R) Jackie O with children, Sun Valley, 1966.

Jackie O, 1960s. (R) Jackie O med barnen, Sun Valley, 1966.


Andra designers drogs också till det populära skidmodet och det futuristiska inspirerade genom design som catsuits med rymdhjälm och experimentella material. Pucci skänkte skidmodet lite välbehövlig färg och mönsterprakt.
Emilio Pucci for Vogue Italia, Photos by William Klein, 1965.

Emilio Pucci for Vogue Italia, Photos by William Klein, 1965.

År 1972 introducerade Vogue en drömlik vit ribbstickad kroppsstrumpa med formande dragkedjedetaljer runt midjan, signerad André Courrèges. hans hängselbyxorna från den här tiden är hett åtråvärda samlarobjekt för skidmodehistoriker.
Pierre Cardin Outfit, 1971. (R) Courrèges Knit Suit, Vogue, 1972.

Pierre Cardin Outfit, 1971. (R) Courrèges Knit Suit, Vogue, 1972.

Jag råkar minnas att min mamma har ett bar snortajta manchesterbyxor som hon åkte skidor i när jag var liten och som jag tyckte var coola redan då. Hmmm… undrar om jag kommer i dem 2015?

Posted in editorials, Stilinspiration | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Bra backdrop

Jag hade inte bara bra upplevelser på min senaste resa. Under hemresan blev jag av med halva mitt bagage! De som gått igenom min väska stal allt av materiellt värde. Alla accessoarer, sådant jag köpt nytt till mig själv och presenter från ett par fina butiker i Dubai Mall, plus en hel del värdesaker som jag klantigt nog packat ned i resväskan… Skor, handväska och mina finaste smycken. Klädernas andrahandsvärde var tydligen lågt uppskattat av tjuvarna. Men en av mina nya klänningar från Abu-Dhabi hade ett högt andrahandsvärde för mig, för den fyndade jag i min väninnas garderob. Hon gav mig den här lilla svarta från Karen Millen med fina detaljer. Så jag fick trösta mig med att jag trots allt kom hem med något nytt och fint, även om det inte var något av det som låg i de fina shoppingpåsarna som stals ur väskan…
DSC_6550 Klänningen hann jag använda redan i Abu. Eftersom det finns så mycket bra backdrop på hotellen blev det bildbonanza från korridoren på the Viceroy.
DSC_6556

DSC_6570

details dress

dress details

ginger at the viceroy Tack för klänningen och bilderna, Veronica!

Posted in Abu-Dhabi, Ginger outfit, Resor | Tagged , , , | Leave a comment

Cockailklänningsdags!

Festsäsongen är här och nu har äntligen Ida Sjöstedts paljettprydda festplagg anlänt till butikerna.

Ida Sjöstedt, Stockholm Fashion Week, backstagebild från ELLE

Ida Sjöstedt, Stockholm Fashion Week, backstagebild från ELLE

Som uppföljning på festklänningsuppdraget har jag trots den kompletta kollektionen från Ida Sjöstedt, scannat av lite andra alternativ på NK. I den vita spetsklänningen till vänster är det lätt att sticka ut såhär års. Eftersom jag gillar att tänka tvärtemot tycker jag att den skulle stå ut fint i vilket svenskt sammanhang som helst. Genom att styla den med ”hårda” svarta accessoarer tonas sommarkänslan ned och den fungerar även fint med metallictoner på clutch och skor. Till höger syns en tröjklänning täckt av svagt skimrande guld/aprikosfärgade paljetter. En snygg klänning att köra en nude-look på rakt av.
bcbg maz azria aw 2014 Här är två små korta och ganska ”unga” fodral. Klänningen till vänster har transparent tyg i ryggen och detaljerna är svåra att motstå. Med kraftiga strumpor till blir den mer dressad.
bcbg max azria aw 2014 dresses Glitter och lurex är festfixare och i den här samlingen är det den svartsilvriga skapelsen från Malene Birger som är coolast, medan den blå DVF-klänningen passar mer formella fester. Samtliga skulle stylas fint med pärlor!
cocktail dress glitter Eftersom jag (trevligt nog) fått kommentarer på inlägget har jag nu uppdaterat med bilden ovan. Enligt kommentaren såg klänningarna superkorta ut och att bara passa trådsmala modellkroppar. Detta sannolikt delvis eftersom bilderna inte gjorde klänningarna rättvisa. Jag gillar dock Malene Birger-klänningen så pass mycket att jag rekommenderade den till en kund i helgen. Min kunds kroppsform var fantastiskt kvinnlig och kurvig och en typisk strl 40-42 och se så fint den satt på henne! malene birger black silver zebra dress Spetsklänningen från Diane von Furstenberg heter Zarita lace dress och är en klassisk spetsklänning som varit väldigt populär på röda mattan. Här syns den på fyra kvinnor med olika kroppsformer:
Zarita lace dress av DVF

Zarita lace dress av DVF

Förhoppningsvis visar dessa bilder bättre att klänningarna passar olika kropppstyper.

Posted in butikstips, köptips, Shopping, Uppdrag | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 6 Comments

Virtual Shoe Museum

Det går faktiskt knappt att beskriva skoavdelningen i Dubai Mall… Jag visar med bilder och berättar om en helt fantastisk skodesignutställning som du absolut inte får missa!

Level Shoe District, Dubai Mall

Level Shoe District, Dubai Mall


Level Shoe District finns säsongens senaste trender och över 300 skodesigners representerade (!) på fyra avdelningar; Women’s Designer, Contemporary, Men’s Designer och Trend. Du kan få personlig skosökning, skostylinghjälp, skräddarsydd skomakarijuseringar, fot-terapi och vad du mer kan önska från den gode skoconciergen.
Level Shoe District, Dubai Mall

Level Shoe District, Dubai Mall


E del av skoavdelningen i Dubai Mall

En del av den fantastiska skoavdelningen i Dubai Mall


Skor från Giambattista Valli, Charlotte Olympia och Nicholas Ghesquière

Skor från Giambattista Valli, Charlotte Olympia och Nicholas Ghesquière

Utöver alla fantastiska skor som jag bara kan drömma om hittade jag en liten del av en mycket speciell skoutställning vid mitt besök.
deigner: Ilja Visser, Nederländerna

deigner: Ilja Visser, Nederländerna

Originalutställningen pågår på Spielzeug Welten Museum i Basel sedan den 18 oktober (t.o.m. den 6 april 2015). Det är en extravagant skoutställning i samarbete med the Northampton Museum and Art Gallery och the Virtual Shoe Museum. Det gav en extra dimension till min shoe shopping att spana in de konstnärligt kreativa verken i glasmontrar uppställda bland övriga kreationer på Level the Shoe District, i mallen.
design: Youngwon Kim, Sydkorea

design: Youngwon Kim, Sydkorea


designer: Joyce de Gruiter, Nederländerna

designer: Joyce de Gruiter, Nederländerna


För den som inte kan besöka varken Dubai Mall eller Basel den närmaste tiden är det ETT MÅSTE – om man kallar sig skofantast (eller skofetischist) att genast surfa in på och spana in de fantasifulla kreationerna online på the Virtual Shoe Museum. Där hittar du den kompletta samlingen av fantasifulla verk skapade av glas, päls, människohår, sockerkaksbottnar, brons, guld, spets, kork, keramik, plast, sten, trä, löv, osv…
virtualshoemuseum Det finns absolut inga gränser för kreativiteten! Gå in och titta på alla fantastiska fantasiskor!
iris schieferstein Som parentes kan nämnas att jag köpte ett par skor i mallen som dock blev stulna ur mitt bagage på vägen hem. :-(

Posted in Abu-Dhabi, Resor | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Abu D-vitamin

DSC_6439
Ärligt talat. Hur kul är det i med det grå novembermörkret? Den stackars timme jag eventuellt sett av dagsljus ger iallafall inte mig någon inspiration till något. Då var det bättre i öknen. Så jag lever kvar i Abu-Dhabi ett tag.
DSC_6613 Fyllde på D-vitaminförrådet gjorde jag på beachen vid Shangri-La…

Ginger was here

Ginger was here


… och här vid den helt fantastiska poolen på Fairmont Hotel.
Fairmont Bab Ahl-Bahr

Drömpool vid Fairmont, Bab Ahl-Bahr


DSC_6602
Sundowners i poolen

SunDowners i poolen


D-vitamin...

D-vitamin…

DSC_6471

DSC_6473

DSC_6530

DSC_6482
Som en hyllning till Sex & The City II blev det givetvis cosmos på kvällen.
DSC_6435 (Fler bilder från nu och tidigare genom Abu-Dhabi-länken i marginalen och förstås på min insta.)

Posted in Abu-Dhabi, Resor | Tagged , , , , | 1 Comment

Abu-Dhabi istället

IMG_20141108_165548 Jag tyckte novemberregnet var lite grått och trist, så jag drog till Abu-Dhabi på en långweekend.DSC_6470
Det blev en skön dag på stranden igår och jag kan inte klaga!

Shangri-La, Quarat El-Bheri

Shangri-La, Quarat El-Bheri

En klänningstunika i maximodell pussar bra här, så min strandfavorit från By Nika har sett den arabiska solens ljus.
IMG_20141109_090820

IMG_20141109_090732 Och en frangipani för att toppa det hela.
IMG_20141108_171916

Posted in Abu-Dhabi, Resor | Tagged , , | Leave a comment

Vinrött är veckans vinnare

Efter en härlig häll-på-vin-helg är det kanske inte konstigt att inspirationen till veckans färg kommer från vinglaset.

Vinrött i halvfullt glas

Vinrött i halvfullt glas

Kalla den bordeaux om du vill, eller burgundy. Här får du lite stilinspiration, stylingtips och köptips på det vinröda temat.
Stilinspiration

Stilinspiration


Vill man inte ha ett ytterplagg i färgen är det accessoarerna som gääller – väska, handskar eller boots.
Stilinspiration i skinn

Stilinspiration i skinn på armen


Köptips

Köptips


Köptips boots

Köptips boots


Jag hittade snygg styling på den här stilen som bryter av snyggt mot vitt. Förstärk kontrasterna ytterligare med en stark accentfärg på en accessoarer – som en senapsgul väska.
Stilinspiration från bittersweatcolours.com

Stylinginspiration från bittersweatcolours.com

Kopiera looken med dessa köp.
Köptips till stilen

Köptips till stilen

Posted in köptips, sno stilen, Stilinspiration, streetstyle | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Bruxelles – dix points!

EU-kvarteren såg jag på nära håll under businessdelen av min lilla resa och jag bodde nära svenska representationen.
parlamentet och svenska representationen bryssel Min lediga dag i Bryssel gick därför ut på att snabbt klara av lite sightseeing och sen ägna mig åt butiksbesök. Eller en kombination av båda. Av dessa båda belgiska nationalsymboler föredrar jag den vänstra pojken.

Tintin, Kapten Haddock och Milou... och Manneken-Pis

Tintin, Kapten Haddock och Milou… och Manneken-Pis

Stora shoppinggatan Avenue Louise utgår från Palais de Justice, varifrån man ser stora delar av stan. Check, check, check.
Brysselbyggnader (Palais de Justice, Palais Royal)

Brysselbyggnader (Palais de Justice, Palais Royal)

Så. Kan vi gå vidare till butikenar nu…? Det regnar ju.
avenue louisa bussels avenue louise
Boulevard de Waterloo hittar man de förväntade stora modehusen, inklusive Chanel och Cartier… som just nu huserar två saker som funnits på min önskelista ett par år. Men det blev bara sukt denna gång också. 1901340_782717981788915_7690173850274980023_n
Det här med choklad. Har aldrig fattat grejen. Än mindre det här med macarons. Är jag den enda i världen som starkt ifrågasätter detta luftslottsfenomen? I Belgien försöker man just nu lura choklad-fashionistas att köpa väskdesignergodis. Ett förmodat Halloweentrick-and-treat.
pierre marcolini olympia le tan Men när min favoritbutik uppenbarade sig fanns ingen återvändo.
Bästa butiken i Bryssel!

Bästa butiken i Bryssel (också)!

Nya favoriter hos the Kooples

Nya favoriter hos the Kooples

Jag ursäktade mitt the Kooples-köp denna gång med att de underbara små dödskallarna i spets fungerar finfint på Halloween! Och så ska man ju shoppa spets i Belgien, right?! ;-)
Sötaste spetsen ever!

Sötaste spetsen ever!

En riktig treat à la Gingerstyle!
Dags att åka hem...

Kanske dags att åka hem…

Posted in Bryssel, Resor, Shopping | Tagged , , , , , , , , | 2 Comments

Calzedonia!

DSC_6103Även om det ganska nyligen har öppnat en Calzedonia-butik i Sturegallerian har jag inte varit där och botaniserat. Men det kompenserade jag för i Bryssel. Jag tog även igen lite underklädesshopping och spenderade säkert en timme i provrummet på den gemensamma Calzedonia- och Intimissimibutiken. Det italienska märket Calzedonia grundades 1987 i närheten av Verona och är specialiserade på strumpor och badkläder. Successivt har man utökat med märkena Intimissimi och Tezenis som är underklädesmärken (som i sin tur utökat till att bestå av hela klädkollektioner). CALZEDONIA AW 2014 Calzedonias marknadsföring har ofta uppmärksammats då de använder sig av stora namn både framför och bakom kameran som exempelvis Julia Roberts. Faktum är att det var just kampanjbilderna som fick mig att söka upp butiken i Bryssel. Närmare var det den här bilden som syntes precis överallt, från det att jag landade på flygplatsen och på billboardtavlor överallt runt om i stan. Och yes, strumporna har fått följa med mig hem. De är alltså i nät på framsidan och täckta bak.
DSC_6129 Jag trodde jag tröttnat på leggings och har inte använt det på ett par år, men Calzedonias kollektion innehåller ett mellanting med både treggings, jeggings och you-name-it. Med rätt styling känns stilen uppdaterad. Och rätt är enligt mig att bryta av – som med paljettights och en rutig skjorta t.ex. Toppmodellen Emily Di Donato poserar i senaste kollektionen. Jag älskar stilen på både strumpor, leggings, skor och kläder från det italienska märket. emily-didonato-calzedonia-2014-fall-catalogue07 Förutom att Emily Di Donato är överjordiskt vacker är det den rockiga stilmixen jag gillar överlag. Samtliga plagg på bilderna kommer antingen från Calzedonia, Intimissimi eller Tezenis. SHOT_04_021
Tyvärr hittade jag inte den här tröjan… Lite synd för jag älskar ju stjärnor.
SHOT_05_059

CALZEDONIA 2014

CALZEDONIA 2014


Men de här mc-inspirerade leggingsen fick följa med mig hem till Sverige.
Nyshoppat

Nyshoppat


Så även dessa snyggbekväma joggers som jag var på bio i, i helgen.
calzedonia shopping bryssel
Och här är totalen av underkläder, leggings, bastoppar och koftor. Bra basplagg som jag kommer använda länge.
Min shoppingskörd...

Min shoppingskörd…


Kolla kampanjfilmen för mer detaljer!

Posted in Bryssel, i min garderob, modeller, Modenytt, Resor | Tagged , , , , , , | 2 Comments