gingerstyle.se

Uppdrag

Här presenteras ett urval av de uppdrag och tjänster som Gingerstyle genomfört. vissa bilder talar för sig själva, i andra fall har kunderna fått lämna sin egen berättelse om upplevelsen. Sidan uppdateras löpande.

STYLING

September 2011
Jubileumskampanj för tryckeriet JustNu som funnits på marknaden i 40-år. Uppdraget gick ut på att styla en man i typisk 70-tal, 80-tal, 90-tal och 2000-talsoutfit samt idag för att symbolisera hur tiderna förändrats.

70’s look; shirt and hat: Myrorna, jacket and props: Independent Kostym

80’s look; shirt: Nikolaj d’Etoiles (the Casbah), suit: Independent Kostym, accessories: Myrorna och H&M

90’s look; shirt: Samsoe&Samsoe (the Casbah), hoodie and bomber: Independent Kostym, bandana and props: Myrorna

Noughty’s look; shirt and jacket: Pour (the Casbah), scarf, cap and bag: Hängmatta, glasses: Ringdahls Optik

2010; t-shirt: Samsoe&Samsoe, rock: Pour (båda the Casbah), glasögon: Ringdahls Optik

Mars 2011
Modeworkshop med elever på kursen Bilder Nordic School of Photography, Berghs Shool of Communications, under ledning av fotograf Ewa-Mari Johansson


fotograf: Martin Johansson, styling: Gingerstyle, hår&make: Beatrice Börjesson Westlund, modell: Laura S/Mikas


Fotograf: Martin Johansson, Styling: Gingerstyle, Hår & Make: Beatrice Börjesson Westlund, Modell: Laura S/Mikas

Clothes, shoes and accessories from Minimarket, Sofifi, Jofama, Lanvin, Bullboxer, A.L.L. by Ann-Louise Landelius, By Zoë, RiccoVero, Margit Brandt och Lisa Larsson Second Hand with the help of Patriksson PR, Spalt PR, Lisa Larsson och theCasbah Skrapan.

PERSONAL SHOPPING
SUSANNAS KLÄNNINGSKRAV

”Som den stressade tvåbarnsmamma jag är, insåg jag med en veckas marginal att jag var i stort behov av en ny klänning. Efter att ha läst och hört talas om Gingerstyle skickade jag ett mail som beskrev mitt behov. Önskemålet var att klänningen skulle kunna fungera även i jobbsammanhang och helst vara i en mullvadfärg. Efter mer precisa stilfrågor och uppgifter om mina storlekar och min tänkta budget, överlät jag det hela på Gingerstyle. Kvällen därpå fick jag ett mail med bilder på en skörd av potentiella klänningar som Charlotte hittat på stan, så att jag kunde stämma av om plaggen såg ut att vara som jag tänkt mig. Vid vårt möte dagen därpå provade jag mig igenom alla klänningar. Det var bra att Charlotte valt så pass många olika modeller som ändå utgick från mina önskemål om färg och funktion. Vissa kunde uteslutas direkt, men jag insåg värdet av att prova även de jag till en början var tveksam till, eftersom de ”växte” i mina ögon ju mer jag vred mig framför spegeln. Det blev tillslut två klänningsköp som tillsammans hamnade inom min tänkta budget för en klänning – perfekt! Jag fick alltså dubbel utdelning och upplägget var mycket tidseffektivt. Jag kan säga att jag inte hade hittat just de här klänningarna själv, men är just därför jättenöjd och lite imponerad. Charlotte lyckades hitta klänningar jag inte visste att jag passade i, men som samtidigt var ”jag”! Jag fick många komplimanger för klänningen på festen och det kändes som ett bevis för träffsäkerheten. Jag skulle verkligen rekommendera Gingerstyle till mina vänner. Den enda nackdelen är möjligen av ekonomisk natur, eftersom den här upplevelsen gav mersmak. ;-) ”
Susanna
 Gingerstyles kommentar:

Susanna kan verkligen bära upp jordnära toner och den här grafiskt mönstrade klänningen som skimrar i beige/grön/guld klär henne. Materialet är en blandning av tunn silke och viscose och klänningen är helfordrad, vilket gör den smickrande för figuren men samtidigt skön och bekväm. Den luftiga passformen som förstärks av ”batwing-ärmen” tillsammans med det tunna knytskärpet i midjan ger en avslappnad look som klär de allra flesta. Klänningen är väldigt fin i sig själv men kan samtidigt varieras genom att kombineras med antingen en enkel kavaj eller en grövre kofta, på jobbet. Med ett par höga klackar till är den perfekt för vilken middag som helst, eller en kväll på stan.

JOHANNAS ERKÄNNANDE

”Jag tog först hjälp av Gingerstyle i somras, då jag var i behov av en förändring på många fronter. Jag hade ett erkännande som satt långt inne. Min garderob bestod endast av enfärgade plagg. Jag ville förändra detta men behövde hjälp eftersom min stil är enkel och klassisk och jag inte ville överdriva det hela. Charlotte visade mig olika kombinationsmöjligheter och steg för steg provade jag mig fram till att våga mer. I somras följde jag de råd jag fått och kombinerade de romantiskt blommiga topparna med jeans och vita byxor. De klassiskt prickiga plagg som jag tillslut föll för passade ju perfekt till den basgarderob av svarta kjolar och kavajer som jag redan hade!
Men det var fler plagg som saknades nu i höst. En välsittande tweedkavaj i bruna toner stod högt upp på min önskelista. Jag hade även fått mersmak på det mönstrade och var t.o.m. sugen på djurmönster. (!) Gingerstyle fick genom mina nya önskemål nytt uppdrag. Efter att ha ratat några tweedkavajer som inte motsvarade mina krav, tyckte både jag och Charlotte att kavajen från In Wear satt perfekt. Jag fick även stylingrådet att bryta av det murriga tweedtyget med en lysande orange angoratröja och en färgad scarf. Jag var till en början skeptisk till båda, men insåg att jag faktiskt passade i den starka färgen som var finare till kavajen än jag först trott. Sjalen blir ett roligare komplement till mina paschminasjalar i höst.

Jag har i stort varit nöjd med min stil i många år och har inte känt varken behov eller stilmässig lust att förändra den. Jag känner mig fortfarande säker på min egen stil, men är glad att jag inkluderat en del accentfärger och numer även mönster i min garderob. Jag hade nog aldrig trott att jag skulle stå framför en spegel och känna mig som mig själv i något djurmönstrat, men det behöver faktiskt varken vara vampigt, vulgo eller tantigt. Gingerstyle har lärt mig att allt handlar om hur man kombinerar det hela och jag är glad och tacksam för de råd jag fått som gör att jag nu vågar och vill variera mig mer än tidigare.”
Johanna


Gingerstyles kommentar:
Det tigermönstrade kändes lite för ”vilt” på Johanna som har en mer klassisk stil. Jag rekommenderade henne därför att välja den mer diskret småmönstrade toppen i blusmodell iställlet som dessutom är användbar i fler sammanhang. Är man nyfiken på det djurmönstrade men inte vill utstråla pantertant är det inte så dumt att först prova en variant som är mer grafisk i sitt mönster än naturtrogen, eller en färgsättning som man normalt inte skulle se ett kattdjur i som exempelvis kalla blå- eller gråskalor.

ANNAS HÖSTKÖP


Svarta pälsjackor

”Efter en mammaledighet på över 2 år så behövde garderoben en uppdatering både vad gäller skor och höstjacka. Eftersom jag också precis har börjat jobba heltid så finns det inte hur mycket tid som helst för att springa runt i affärer och speciellt inte för att leta skor och jacka som brukar ta längre tid att hitta. Charlotte känner jag via en gemensam bekant och jag har vid ett flertal tillfällen fått ta del av alla hennes underbara klädkombinationer. När hon dessutom erbjuder en personlig shoppingtjänst så var det självklart för mig att kontakta Charlotte och be henne om råd och hjälp.

Provning av stövlar och boots

Inom ett par dagar fick jag ett flertal bra alternativ som förslag på min mejl och någon dag senare träffades vi på min lunch (effektivt även där) för att prova det utvalda. Charlotte lyckades pricka rätt i min stil direkt. Jag kom hem med en underbar fuskpälsjacka och två par snygga stövlar som fyllde mina behov. Jag skulle varmt rekommendera att prova Gingerstyle. Du får bra service, kreativa förslag och sist men inte minst ett underbart sällskap!” Anna

Nöjd kund

Gingerstyles kommentar:
Anna behövde hjälp med att hitta ett par bekväma och coola boots, ett par stövlar med klack som skulle passa både på jobbet och till fest och en höstjacka av något slag. Den här gången hade jag lite försprång genom att som bekant till Anna redan ha en känsla för hennes stil. De höga bootsen med dragkedja som detalj var både tuffa och promenadvänliga och de smala klackstövlarna satt perfekt. Som höstjacka föreslog jag en svart fuskpäls eftersom det passar Annas egen stil. Viktigt är att välja en modell som passar kroppsformen och det tänkta användningsområdet. Ska den kunna bäras över en kavaj är det en modell som går ned en bit på halva låret som gäller, vilket också är finast till kjol/klänning. Kortare jackmodeller kan fungera som ”skal” till en tunnare jacka och även de kan vara fina till klänning om de är midje- eller bolerokorta. Att Anna passade bäst i en längre modell blev klart ganska snabbt och sedan var det mest en fråga om materialval. Päls i konstmaterial kan lätt se alldeles för syntetiska ut, så det gäller att hitta en som varken är för glansig, teddybjörnslik eller som gör att man känner sig som ett tele2-får. Som synes blev Anna nöjd med den fårliknande pälsen jag hittat som hon ser både classy och sassy ut i.

JOHAN VIDGAR SIN STIL:

”Gingerstyletjänsten personlig shopping inleddes genom en kartläggning av vilken typ av kläder och stil som jag för närvarande hade. Jag fick bilder på collage och idéer för utveckling av befintlig klädstil och förslag på nya typer av plagg, som inte ingick i min garderob. Jag är själv väldigt intresserad av kläder och betraktar mig själv som klart modemedveten och ganska kräsen i min smak. Jag har handlat mycket genom åren men det finns ändå en hel del saker man inte tänkt på, missat eller tidigare bedömt som ointressanta eller trott att ‘detta passar jag inte i’ eller liknande. Detta blir då ett sätt att få coaching för att utveckla sina klädval och sin stil ytterligare.


Johan wearing a shirt from Kenzo and blazer from David Design

Vid inköpsrundan hade Charlotte lagt undan ett större antal plagg i ett flertal butiker som jag provade igenom. Det rörde sig i flera fall om en helhet, alltså ett flertal plagg som skulle ’passa ihop’ stilmässigt, färgmässigt och i övrigt. Mycket var helt rätt och vissa plagg passade mig naturligtvis bättre än andra. Vissa modeller satt av förklarliga skäl bättre än andra rent storleksmässigt och modellmässigt, vilket i princip inte går att veta på förhand förrän man provat. Utifrån detta är det sedan är det bara att välja det bästa som i mitt fall resulterade i inköp jag är väldigt nöjd med.

Men det är såklart inte enbart de enstaka inköpen man som kund får ut av Gingerstyle, utan framförallt nya infallsvinklar och idéer för utveckling av sin klädstil som man tidigare saknat eller inte upptäckt. Det ger en stor nytta för framtida inköp och klädval. För mig var det den allra största nyttan med tjänsten, alltså större än de konkreta inköpen i sig. Tjänsten passar alltså såväl den som tidigare inte haft så stort klädintresse eller av vissa anledningar kanske inte ’gått in så mycket för det’, som för den som är modemedveten men som vill få nya idéer och utveckla sin klädstil.”

Johan

Gingerstyles kommentar:
Johan är en mycket stilmedveten person som är säker i sin smak och gärna köper designade kläder som sticker ut från mängden. Samtidigt var han öppen för nya stylingidéer och råd och vände sig därför till Gingerstyle. Hans inställning gjorde att han gärna provade sig igenom mina förslag för att känna efter själv ordentligt hur plaggen satt på honom. En mycket bra inställning eftersom det ger ett bättre resultat. En stormönstrad skjorta var inget han redan hade i garderoben eller ens kanske saknat, men en utprovning av några varianter gav mersmak och sedan var det lätt att konstatera att han passade bäst i den kallare färgskalan. Det börjar äntligen komma fler och fler varianter till de tjatigt strikta skjortränderna/rutorna till den svenska marknaden och det är inte längre bara Etro eller Paul Smith som erbjuder lite mer oklassiskt mönstrade herrskjortor. Sand har lite roligare mönster på sina skjortor men att det var Kenzo som bäst tolkade den storblommiga trenden utan att ge Hawaiivibbar förvånade inte mig. Alla de olika inköp som Johan gjorde fastnade inte på bild, men hans recensin ovan visar att han kommer kunna nå nya stilhöjder med de accessoarer och övriga tips han fick med sig.

JESSICA

Gingerstyle fick i uppdrag av mig att hitta en klänning till en fest jag ska på.  Inför vårt möte hade hon hängt undan upp emot tio klänningar, varav ett par var jättefina. Jag föll för en ovanlig klänning (för att vara jag) med mycket mönster och färg. Jag tycker att Gingerstyle hade funnit klänningar som uppfyllde många av de krav jag hade gällande form och passform etc., dessutom sparade jag in en massa tid på att leta själv genom att använda mig av Gingerstyle. Jessica

Gingerstyles kommentar:
December är den bästa månaden på året att hitta en festklänning eftersom utbudet nu inför jul- och nyårsfesterna är som allra störst. Det var därför inga problem att ge Jessica flera modeller att välja mellan även om jag själv redan hade en favorit i åtanke för henne som jag trodde hon skulle klä i till både färg och form. Det visade sig vara en fullträff och den klänning Jessica slog till på.

ANNA L
Anna ville hitta en lite roligare stil men samtidigt känna sig sofistikerad och elegant. Efter att tappert ha provat många många klänningar i olika modeller, färger och material föll valet på en klänning som satt helt perfekt på Annas timglasformade figur.


Klänningsjakt med Anna L


The perfect fit!

Annas kommentar: ”Efter en inspirerande eftermiddag med underbara kläder i fantastiska färger, material, snitt och mönster, tackar jag Charlotte von Mentzer, Gingerstyle. En givande konsultation som gav mig stilråd, nya tillskott i garderoben och ett leende på läpparna! Många saker att ta med mig på vägen till att skapa och framhäva den jag är. Med stil. Tack Charlotte. Jag kan varmt rekommendera en träff med Gingerstyle, för er som inte redan gjort det.” Anna L