MBFW Stockholm Ubi Sunt höst/vinter 2012

Aidin Sanati och Moa Wikman är designerna bakom det svenska herrklädesmärket Ubi Sunt. De hade valt den perfekta visningslokalen för att rama in sin kollektions tjusiga enkelhet, nämligen Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien med sin gulddekor som daterar från 1800-talet. En mycket passande inramningen återigen och även denna gång hade visningen en närmast sakral och högtidlig stämning tack vare scenografi och den lågmälda bakgrundsmusiken. Här är en länk till mitt referat av den nu aktuella vårkollektionen som visades i augusti 2011 och som nu finns till försäljning.

Entré från Grev Tureg.

Glimtar av en väl sammansatt enkelhet

Ubi Sunt höst/vinter 2012

Ubi Sunt höst/vinter 2012

Pressreleasen uttrycker och beskriver kollektionen på bästa sätt och mer precist än jag förmår i denna sena timme. Jag har bara gjort min egen tolkning vid översättningen från engelska:
Höst/vinterkollektionen ”Ensemble” handlar om avslappnad elegans, sofistikerad men inte ansträngd, Det handlar om användbara plagg för vanliga dagar eller kvällar i fina inramning. Ubi Sunt handlar om det subtila, små detaljer – de nötta kanterna, de ostrukturerade kavajerna och de utsökta jerseyplaggen som bidrar till en oöverträffad självmedveten look. Det handlar om att låta saker och ting har sin gång, att låta vara.
Bilderna nedan av Kristian Löveborg/Mercedes-Benz Fashion Week.

Ubi Sunt höst/vinter 2012


Kollektionen fokuserar på form, material och ljusreflektion snarare än färg, Kollektionen består av draperade slaglösa kostymer av italiensk ull, korta kavajer med dold knäppning i schweizisk silke och tröjor med nötta kanter som går ton-i-ton som bärs i lager-på-lager.

Ubi Sunt höst/vinter 2012

Polotröjan är nyckelplagget I kollektionen och är tillverkade av japansk jersey, precis som övriga tröjor i kolektionen. De kraglösa skjortorna är gjorda av bomull/silke medan byxorna är av ren ull. Alla plagg kommer i olika toner av grått, svart och mörkt marint som håller samman kollektionen till att utgöra en mycket bärbar herrgarderob.

Ubi Sunt höst/vinter 2012

Det här inlägget postades i Herrmode, modeveckan, på catwalken och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>