Kejsarens nya kläder

Är det här mode? Ja och nej. Det finns inte så mycket som en tråd på kropparna i detta blogginlägg, eftersom det tillägnas Pirellikalendern 2012. Men det kan samtidigt inte bli mer mode än såhär. Att det är kult och ett av de mest åtråvärda modelluppdragen en supernodell kan få – att få klä av sig naken framför de främsta fotografernas kamera. Modevärldens ironi. Inga kläder men ändå mode. Den årliga Pirellikalendern betraktas som den mest smakfulla utvikningskalendern någonsin och den är en anlednign att se fram emot nästa år för alla de VIP’s som varje år får den i sina brevlådor. Det fina nu för tiden är dock att bilderna finns lätt tillgängliga via diverse sajter. Kalendern plåtas traditionsenligt av modevärldens främsta fotografer och senast var det genom Kaiser Karls kameralins vi fick njuta av sensuella kroppar. Tidigare välända namn är Mario Testino, Annie Leibovitz, Bruce Weber, Terry Richardson, för att nämna några. Modellerna är gräddan av a-skådespelerskor och topmodeller. Valet för år 2012 har fallit på: Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia de Brauw, Lara Stone, Joan Smalls, Guinevere Van Seenus, Malgosia, Edita Vilkevicute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, and Rinko Kikuchi. Den fotograf som fått äran att välja miljön för fotograferingen till Korsika är Mario orrenti, faktiskt den förste italienare som stått bakom kalenderkameran, trots att Pirelli är ett italienskt företag. Kalendern omfattar total 25 bilder, varav 18 är svartvita. Jag föredrar helt klart de svartvita bilderna och här är ett urval av vad ni väntat på – en smakfull smak av sexighet.

Isabeli Fontana by Mario Sorrenti, Pirelli 2012

Isabel Fontana är den nu 28-åriga tvåbarnsmamman som orsakade trafikkaos på Sveriges vägar när hon modellade den årliga underklädeskollektionen på stortavlor från H&M runt jul 2007. Jämfört med denna plåtning får man väl säga att Isabel Fontana var kyskt klädd i H&M-underkläder när det begav sig.

Joan Smalls by Mario Sorrenti, Pirelli 2012

Puretoricanska skönheten Joan Smalls signade med Elite 2007 och fick sitt ditintills kraftigaste genomslag 2010 när hon ensam gick Givenchys couturevisning i Paris. Hon har en ömtålig skönhet och jag beundrar hennes vackra benstomme. Den är hysat framträdanden på den här bilden.

Kate Moss by Mario Sorrenti, Pirelli 2012

Som en före detta pojkvän till Kate Moss uttallade fotografen Mario Sorrenti: ”Kate, I’ve known for 20 years. I can’t do this without her.” Eller kunde han? Vi har sett Kate naken förr och det är nästan så att det finns lika många avklädda bilder på henne som det finns bilder på henne från catwalken. Jag tycker fortfarande att hon är vacker. Men på den här bilden har jag svårt att se något annat än hennes bröstkorg och revben. ingen är förvånad, men jag hade gärna sett att fler modeller inte var så pinnsmala. Och ja, även Lara Stone är pinnsmal. Hon har bara lite mer… fyllig överdel…

Lara Stone by Mario Sorrenti, Pirelli 2012


Hur oskyldigt som helst. Lara Stone kommenterar själv sitt deltagande såhär: “It’s not sexy in-your-face, it’s more innocent sexy. Don’t know why they hired me!” Och hon tillade: ”I’d like to do it every year till I’m 75.” Ja, man kan verklgien fråga sig varför hon blev utvald. (!?) Som jag sa i mitt senaste inlägg om Iris Apfel – skönhet har ingen ålder, men jag är ändå tveksam till ett liknande uppdrag vid 75 års ålder. I övrigt kan tilläggas att citatet från Lara Stone måste vara ett av de mest oskyldiga i detta sammanhang. Det finns behind-the scenes-filmer till alla modellers plåtningar med mer naket för de som inte kan få nog. Och det kan ni inte. Eller hur?!

Det här inlägget postades i Debatt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Kejsarens nya kläder

  1. Pingback: Chanel Spring 2012 Campaign | gingerstyle.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>