Copy Paste + Shop and Ship

Butikskedjor som ”hämtar inspiration” från populära plagg och skor från mer exklusiva varumärken är något som förekommit i alla tider. Att många skokedjor ”hämtar inspiration” från bästsäljande modeller från framför allt Acne har också förekommit ett tag, men det kan knappast bli tydligare än genom de modeller som skokedjan Nilson tillverkat och som just nu är de mest efterfrågade modellerna i sortimentet och säljer som smör.

Acne Pistol Short, 2 995 kr vs. Nilson copy, 1 299 kr


Eftersom det sorgligt nog är så många i det här landet som är benägna att vilja klä sig precis likadant och verkligen verkar vilja se ut som ”alla andra” och därmed bära exakt samma kläder, är framgången naturligtvis ett faktum när en viss skokedja erbjuder i princip samma sko som trendmärket nummer ett i Sverige till ett väsentligt lägre pris som gör dem mer lättillgängliga. Först var det Acnes Pistol boot (ovan) som kopierade och turen har nu kommit till Acne Track shoe. Jag har tidigare uppmärksammat Karolina Skandes bidrag till att Acnes Track shoes återigen börjat tillverkas. Alltsedan Johhny Johansson meddelade det positiva beskedet har det varit känt att modellen skulle relanseras och återigen komma i produktion. De lanserades hos Acne i början av månaden och det är knappast en slump att det just nu finns en snarlik modell hos Nilson.

Acne Track vs. Nilson Copy


Det faktum att så många vill ha exakt samma saker samtidigt, fastän hela stan går i samma uniform, kan naturligtvis bero på personliga preferenser eller det faktum att en viss skomodell faktiskt är både snygg, bekväm och användbar. Personligen får populariteten tyvärr motsatt effekt på mig som egentligen gillar skon men inte alls vill klä mig eller se ut precis som alla andra. Det kommer därför inte blir något köp för egen del, men jag har istället precis genomfört ett shoppinguppdrag åt en kund i USA som fastnat för just den populära ”Track Shoe-modellen”. Hon hade sett Nilsonskorna i en modeblogg, utvecklat starka habegär och uttryckte sin vrede över att de inte gick att få tag i i USA. Gingerstyle shopping and shipping har nu ryckt in och köpt och skickat skorna i båda färgställningarna till henne. De skickades i fredags så det återstår att se om det kommer fler followers of fashion i Californien, när min kund knatar runt med Nilsonskorna over there.

This entry was posted in Gingerstyle, Shopping and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Copy Paste + Shop and Ship

 1. Michaela Kusolitsch says:

  Hey Charlotte,
  i already sent you an email: i just forgot to tell which shoes exactly i would like….
  I’d be really glad, if i got one pair of Nilson boots model: pistol short, and one pair of Nilson boots: track boots, i don’t how the sizing is, but the acne pistol short fits me with a size 38…
  I’m so happy that i found your homepage!!!
  greeetings and all the best
  Michaela

 2. Pingback: nilson skor | Acne Pistol Short, 2 995 kr vs. Nilson copy, 1 299 kr | skor-stil.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>