Nobelklänningarna – hiss och diss

Jag har precis uppdaterat mig på vad gästerna på gårdagens Nobelbankett iklätt sig och här är min dom. Som de flesta av mina läsare vet uppmuntrar jag gärna till färg och mönster och framför allt vid festliga tillfällen. Men att döma av vad jag sett från gårdagens festligheter i Blå hallen är den monokroma looken en stilvinnare. Mitt pris i kategorin ”Mest välklädda gäst” går dock till det klassiskt svartvita valet som Lena Adelsohn Liljeroth bar upp oklanderligt. Valet matchar inte bara fracken som bärs av hennes man, den svartvita looken är en klassiker och ett säkert kort vid ett så högtidligt tillfälle som Nobelmiddagen. Pluspoäng får hon för den korta kavajen som med sitt maskulina snitt är pricken över i – en bättre kombination av trendigt och klassiskt kunde det inte bli!

HISS! Lena Adelsohn Liljeroth är trendriktig i svartvitt och maskulina snitt


När det kommer till resten av klänningarna och framför allt stylingen och helheten, är jag väldigt besviken. Våra svenska ministrar och övriga kvinnliga gäster lyckas inte riktigt med smakfullheten. Det är inte alla gånger klänningen det är fel på, utan helheten. Vad i hela världen tänkte Anna Maria Corrazza Bildt på när hon lät frisören styla hennes hår som ett mindre fågelbo? Det ser ut som att hon är på väg till en strandfest eller möjligen ett garden party. Även om jag beundrar hennes mod att stå ut från mängden med den mönstrade klänningen kunde hon ha valt ett annat tillfälle för denna statement look. Om hon hade kontrasterat klänningen med en enkel och stram frisyr, som exempelvis en knut istället, hade det tagit den galna udden av hennes uppenbarelse och hon hade fått ett mer stilfullt utseende

DISS! Anna-Maria Corazza-Bildt goes flamenco


Och helheten än en gång. När det kommer till Annie Lööf är det inte färgerna i sig som är problemet, men kombinationen av den limegröna färgen och den skära tonen i denna silkiga ensemble gör att Annie Lööf omedelbart förvandlas till en prinsesstårta. Eller är det en Lisebergskanin? Det enkla och tråkiga snittet på toppen (designad av Camlla Thulin) är inte heller speciellt smickrande för hennes figur och hon borde ha valt en mer kvinnlig överdel med en elegant holkärm.

DISS! Annie Lööf som prinsesstårta eller Lisebergskanin


Det enda positiva med denna stilmisär som jag ser det, är att jag härmed inser att mina tjänster kan vara efterfrågade inför Nobelbanketten år 2012. Så hej alla framtida pristagare och gäster, det är bara att kontakta Gingerstyle inför nästa år! (Och Annie, jag om någon vet vilka färger som gör sig bäst mot din ljusa hy och ditt röda hår.)

Det här inlägget postades i Debatt, Mingel och event och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar till Nobelklänningarna – hiss och diss

 1. Pingback: Hellånga klänningskarameller | gingerstyle.se

 2. Monica Nordlund skriver:

  Hej
  Så roligt att du uppskattade Lena Adelsohn Liljeroths klädsel !
  Om du är nyfiken att höra mer om tanken bakom, kontakta mig som har gjort den .Allt är vintage,frackrocken från 1935 !!!! tex.
  mvh
  Monica Nordlund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>