Gamla och blivande klassiker på NK

Igår hade som sagt NK bjudit in tusentals kvinnor till vad de kallade en klassisk tjejkväll med fokus på mode och skönhet. Det minglades och shoppades friskt bland alla besökare och det förekom utlottning av kläder, presentkort och liknande. Det spelades musik, bjöds naturligtvis på mängder av vin, snittar, plockmat, bubbel och andra godsaker av snyggt klädda servitörer och det var en mycket trevlig kväll.


Det är ju en beprövad och ur försäljningsperspektiv mycket lyckad metod att kunderna får möjlighet att kombinera vinkonsumtion med annan typ av konsumtion. Alla “vet” ju att man både blir snyggare, mer generös och överhuvudtaget får ett omdöme som kan ifrågasättas dagen efter, i takt med att ökat intag av alkoholhaltiga drycker. En livsfarlig kombo för en shop-a-holic, vilket naturligtvis är en lika lyckad kombo för ett varuhus fyllt av mingel- och shoppingsugna kvinnor. Eftersom NK dock är prototypen på ett varuhus som står för kvalitet snarare än kvantitet, lät jag det bli mitt ledord under kvällen. När det gällde min vinkonsumtion gick jag därför direkt på de många vinimportörer som var på plats, istället för att inmundiga det något mjäkigare bjudvin som erbjöds och jag lät samma inställning prägla mina inköp. Vad det resulterade i visar jag lite senare.

Det klassiska med denna kväll anspelade på att NK alltsedan 1902 genomgående har erbjudit plagg och accessoarer av hög kvalitet med en tidlös eller nydande stil till sina kunder. Många gånger har inköpen blivit riktiga klassiker som hållit och använts i flera generationer. Inför en pågående utställning har privatpersoner bidragit med egna klassiker, vintagekläder och accessoarer som köpts in på NK en gång i tiden. De utvalda objekten har visats på en utställning i Ljusgården som nu fortsätter att visas rumtom i huset fram till den 31 mars. Har du inte vägarna förbi finns ett urval att beskåda både på NKs hemsida och NKs facebooksida. Många av objekten har en äkta och personlig beskrivning av den historia som är förknippad med dem, vilket bidrar till att utställningen blir än mer intressant.

Klassiskt väklädd butikspersonal på NK Väskor

Kvällen till ära var igår all personal i NKs butiker extra välklädda i en stil som motsvarade det märke de representerade som butikssäljare. Finast var damerna på NK Skor och väskor i sina fina håruppsättningar och florprydda hattar och på många andra avdelningar var expediterna stylade i tidstypiska frisyrer respektive vackra kläder från 1900-talets olika årtionden. Responsen bland de minglande kvinnorna var odelat positiv och det var en genomgående lättsam och trevlig stämning i butikerna. Jag skulle verkligen önska att det var precis såhär vi fick se de härliga kvinnorna och männen som jobbar på NK varje dag. Det skulle ge ett mervärde till den service NKs kunder förväntar sig och det skulle säkert även påverka många till goda investeringar av blivande klassiker från NK.


Mingel och söta modeller utanför GANT

I övrigt vill jag tipsa om NKs modevisning den 19 mars kl. 13.00 och kl. 15.00 som garanterat innehåller bidrag till den svenska modehistoria som ännu inte är skriven.

Det här inlägget postades i Mingel och event och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Gamla och blivande klassiker på NK

  1. Pingback: Förhandsvisning | gingerstyle.se

  2. Pingback: Karin Säby | gingerstyle.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>