MBFW Carin Wetser höst/vinter 2012

Jag hann även med att se Carin Westers visning under modeveckan och jag måste säga att jag gillar den bättre nu i efterhand, när jag fått smälta intrycken. Jag gillade fransdetaljerna på kjolar, de höga hästsvansarna och uppmärksammade kragdetaljerna på herrkavajerna (som bara syns bakifrån) men jag lämnade visningen med en axelryckning. Nu när jag tittat närmare på bilderna (och min lilla film) har kollektionen vuxit i mina ögon.

Romantiska fransdetaljer och luddiga kappor


Blommiga prints, Carin Wester aw 2012


Carin Westers klänning på DVs omslag 2011

Varje säsong arbetar Carin Wester arbetar med olika prints. Förra säsongen var det de fina fåglarna som egentligen hade en Hitchcockreferens (och bl.a. prydde omslaget på Damernas Värld) och den kommande hösten är det blommiga mönster och prints föreställande inredningsdetaljer som gardiner, mattor och bordsdukar från de franska bistromiljöerna.
Höstens kollektion från Carin Wester har fått titeln ”A passer by” och innehåller A-linjeformade 1950-talskappor, kostymer och prints. Inspirationen kommer från den franska bistrokulturen med specifik referens till ett känsligt och vackert skrivet brev av Jean Cocteau i boken Maxim’s de Paris. Lite nytt för Carin Wester är det uniforma uttrycket som innebär att en hel look bestående av kostym, kjol, kavaj och topp görs i samma tyg och färg.

Snygga fransar och uniformt


Maskulint men kvinnligt


Senare i år kan vi även förvänta oss en kollektion från Carin Wester för Urban Outfitters, CW by Carin Wester. Precis som senaste kollektionen kommer den att ha ett yngre stiluttryck än huvudkollektionen.

Välklätt men avslappnat i stickade jacquardjackor på dam- och herrsidan

Det är fint, men jag måste bara säga att jag inte riktigt förstår referensen till den franska bistromiljön, men jag och Carin har sannolikt inte samma personliga tolkningar i den delen. Här är en liten film jag spelade in med mobilen under finalen av visningen:

Det här inlägget postades i modeveckan, på catwalken och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>