MM..HM..?

Jag har vänner som aldrig tidigare övervägt att utsätta sig för den förnedrande typ av shopping som de förknippar de anrika modehusens kommersialisering genom sina samarbetskollektioner med Sveriges största klädkedja med. Och jag har vänner som mer eller mindre omdömeslöst tävlar om att vara först i kön vid alla tillfällen utan minsta reflektion. De förstnämnda är de som nu kommer bege sig till butikerna en nattsvart tidig novembermorgon, medan de andra ligger kvar som frågetecken och undrar varför de ska köpa ett nytt duntäcke i jackform när de kan stanna kvar under sitt eget täcke i den varma sängen istället. Jag pratar naturligtvis om Maison Martin Margielas with H&M och vilka som tilltalas av den.
Ett duntäcke någon? Ingår fågeln, undrar man?

Det enda som är snyggt på den här bilden är konsten.

Åh,vad synd att inte den här släpps före Halloween – hade varit perfekt som kostym.

Ett av de mest omfattande designersamarbetena hyllas av den eniga och trendkänsliga modeeliten och möts av oförståelse hos de som aldrig förr bemödat sig med att bekanta sig med det svårtolkade och än mindre hört talas om den, till sin person, hemlige designern som skapat ett av de mest epokgörande modevarumärkena i modern tid. Jag känner mycket väl till Margielas logobefriade koncept och antitrendsättande första kollektioner – men de är inte för mig.

Detta är en lika sparsmakad som dramatisk och konstfull kollektion än de säkrare designerkort som H&M tidigare valt att samarbeta med. Det gör att den tilltalar en helt annan typ av konsument, men det gör den samtidigt mer svårsåld.

Jag kan intresserat notera de lyckade referenserna till många av nyckelplaggen från Margielas historiska kollektioner, men ser inte mig själv i något av plaggen. Jag ger därför gärna min plats i kön till någon med en renare och mer individualistisk stil.

Soooo, not my style. Vad tycker ni om kollektionen egentligen, kära läsare?

Det här inlägget postades i designers, samarbeten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till MM..HM..?

 1. Kirsi skriver:

  Hej!
  Ja, om man vill se ut som en fyrkantig byggbarack så är det som sista spiken i fyrkantighetens heliga formel! Men det är inte riktigt så jag vill se ut! Så jag slår hammaren i bordet för ett definitivt nej, och ligger kvar under mitt duntäcke!
  Trudelutt

 2. Tess skriver:

  Jag står över även denna gång!!! Tidigare samarbeten har visserligen haft sina guldkorn… men detta är bara KONSTIGT. Jag är också så trött på detta koncept… kan de inte bara köra sitt race och hotta till sina egna kollektioner…. gäääääsp ;-)

  • Gingerstyle skriver:

   Är benägen att hålla med. Konceptet känns mer urvattnat än någonsin och jag har fullkomligt lagt ned att hoppa på dessa säljknep. Men jag säger aldrig ”aldrig mer” och tror mig ha sett schyssta skor som tillhör denna kollektion…

 3. Jenny skriver:

  Nix, absolut inget för mig om man ska tro de här bilderna..

  Tack för en bra blogg förresten :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>