Bästa vintagebutiken i Nice

Den vintagebutik i Nice som tar hem priset som bästa vintagebutik med störst och intressantast utbud av märkesvaror är den chica boutiquen Mademoiselle41 Rue de France. Butiken förenar de allra största namnen inom franskt mode och specialiserar sig på vintage och second hand för vidareförsäljning. De tar alltså emot plagg och accessoarer på kommission och det är hög omsättning på prylarna. Alla de gånger jag var inne i butiken kom någon rivierachic madame in för att lämna ifrån sig märkesvaror som antagligen hängt oanvända lite för länge i garderoben. I butiken hittar man främst certifierade kläder och accessoarer från Chanel, Hermès, Louis Vuitton, Céline, Christian Dior, YSL, Goyard, m.fl.


Chaneljackorna hänger visserligen på rad men man ska inte förvänta sig något annat än just förväntad prisnivå på dem. ”Rivierapriser” är med andra ord precis samma sak som ”parispriser”.
 I det här fallet innebär det att den här vintagekavajen med kort ärm ligger på 1 100 euro.
Dyrgriparna är i säkert förvar och i det högra glasskåpet hittar man exempelvis en Kellyväska från Hermès.
Och på hyllorna samsas klassiskt bagage från Louis Vuitton med äldre modeller av klassiska damhandväskor i varierande reptilskinn.
Notera namnet och adressen: Boutique Mademoiselle, 41 rue de France, Nice.. ”A deux pas du Negresco”, som de skriver själva på hemsidan – ett stenkast från Negresco.

This entry was posted in butikstips, Shopping, shoppingtips i Nice and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>