Det här med träningskläder

mina flerfärgade träningsbyxor H&M 299 kr

De flesta kvinnor – att döma av vad de har på sig på gymet – verkar vara av uppfattningen att kläderna vi har på oss under träning kan se ut hur som helst. En gammal (helst urtvättad) bomullstischa (från 90-talet) och någon typ av leggings (bara de är svarta) förekommer frekvent där jag vistas. Men varför denna oinspirerande look bara för att plagget ska användas att svettas i? Jag tycker man bör tänka tvärtom. Man presterar bättre om man är nöjd med hur man ser ut. Och är det inte kroppen, kan man ju i alla fall börja med kläderna. Varför inte satsa lite på snyggare träningskläder, jag lovar att det höjer motivationen! Använd färg för sjutton! Det piggar upp – jag lovar! Jag har precis införskaffat ett par riktigt färggranna träningsbyxor och flyger fram på gymet. Jag är naturligtvis ensam om att bära något annat än svarta byxor på träningspassen jag går på, ALLA andra har svart. Idag toppade jag de här byxorna med att bära en knallrosa sprt-bh och lila topp över, för att verkligen plocka upp färgen i byxorna. Folk stirrade. Och färgen steg mig såklart succesivt åt huvudet i takt med passets intensitet och min ansiktsfärg antog samma nyanser tillslut. Nu råkar jag ha hittat nya favoriter i träningsklädväg. Snyggare, exklusivare och tio gånger dyrare. Låt mig presentera träningskläderna från Lucas Hugh.

Höj pulsen med New York-pulserande träningskläder från Lucas Hugh


Anjhe Mules, tidigare badklädesdesigner och praktikant hos Alexander McQueen är skaparen bakom det brittiska, mycket omtalade märket Lucas Hugh som nu finns på NK Sport och Fritid. Plaggen är framtagna med avancerad teknik och konstruktionen och material är optimerade för att maximera rörelsefriheten och stödja den kvinnliga kroppsbyggnaden och passar dessutom för alla typer av aktiv sport. Jag fingrade på materialen och byxorna och blev faktiskt helt övervädigad av känslan på plaggen och framför allt byxornas passform. Och såklart det snygga New York-motivet.

Lucas Hugh sportswear


Lucas Hugh sportswear


Lucas Hugh sportswear


Prislapparna såg ut ungefär såhär, leggings 4 000, sport-bh 2 000 träningstopp 3 000 kr. I saftigaste laget, helt klart, men så tänkte jag på mina (svarta) Nike-träningsbyxor som jag köpte för mer än tio år sedan och fortfarande använder. De är det mest använda plagget i Gingergarderoben – of all times! Det är helt enkelt inte så många plagg som används flera gånger i veckan av mig och dessutom har hängt med så länge, som mina träningsbyxor. Så jag tänkte att priset per användning av de snygga träningsplaggen från Lucas Hugh inte skulle bli så högt ändå, utslaget på tid och användningstillfällen. Att det dessutom är en speciell känsla att bära designerplagg vet ju alla som någon gång gjort det, så varför inte ta den känslan till gymet? Det här får jag ta med tomten, tror jag…
Anjhe Mules, Creative Director på Lucas Hugh beskriver den senaste kollektionen såhär: “For the new collection I wanted to celebrate the pulse and spirit of New York – one of my favourite cities and a recent addition to Lucas Hugh’s international expansion. Each piece is named after, and a tribute to, some of the town’s landmarks such as The Highline base layer or the Lexington leggings. The palette of darker urban colours is overlaid with contrasting matt and gloss finishes and animated physique-enhancing detailing such as holographic darts and light-reflective panels, which creates a bold and streamlined look. Each piece in the range is also designed to effortlessly cross over from work out wear into day, après-ski wear or evening wear – meeting increasing customer demand for multifunctional investment pieces which work with all lifestyles.”
Vilken är din syn på träningskläder? Form och funktion före framtoning, elle rtvärtom? det verkar uppenbarligen handla om att göra ett av valen i de flesta fall. HUghs har dock lyckats kombinera båda delarna enligt mig.

Det här inlägget postades i designers, köptips, vill ha, workout och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>