Svart ofodrad eller smoking

Det är mycket enkelt att ge tips om att en svart kavaj är det ultimata basplagget. Men det är inte lika enkelt att hitta rätt modell när det finns en uppsjö varianter att välja mellan. Finns det ens något som är ”en klassisk svart kavaj”? När jag rekommenderar nyköp på området idag är mitt tips att tänka mindre business och mer basic, dvs. skippa skräddat och figursytt och satsa på en ofodrad och rakare modell istället. Då passar den svarta kavajen bättre till vardags och du kan få till en avslappnad look. Jag har hittat två snarlika alternativ av min favoritmodell som finns i butik just nu. Du väljer. Du hittar dem här och här.

kavaj

Dagmar till vänster 1 995 kr, H&M till höger 199 kr


Sen är jag väldigt svag för det skräddade också – men fortfarande för att få till en avslappnad look. Därför älskar jag kombinationen smokingkavaj och jeans, t.ex. Men även smokingkavajen kommer i olika utföranden och har olika typer av slag (notch/peak/shawl).
Smokingkavajen streetstyle

Smokingkavajen streetstyle


Vill du inte att slagen ska vara i satin, så finns det massor av kavajer just nu som lånat snitten från smokingjackan utan att gå all in. Jag gillar den snygga skärningen och slagen på kavajmodellen till vänster, men är man lite kort i rocken är det finare med en midjekort som den till höger. Du väljer.
Scho Collection 2 295 kr, H&M 299 kr

Till vännster Scho Collection 2 295 kr, till höger H&M 299 kr

Du hittar dem här och här.

This entry was posted in köptips and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>