Mais, oui! JPG+Lindex!

De stora klädkedjorna slåss verkligen om de största namnen för sina respektive designsamarbeten. I höst blir det den kommersiella kundens stilpreferenser som avgör om stegen styrs mot H&M som stoltserar med innovativa Wang, eller om fransk feeling lockar mer hos Lindex. De står nu klart att nästa designsamarbete för Lindex blir tillsammans med Jean-Paul Gaultier. En fjäder i hatten till Lindex och varma gratulationer på 60-årsdagen!

JPG

Jean-Paul Gaultier, foto: Maja Flink


Jag tror faktiskt att Jean-Paul Gaultier är den designer som jag ägnat flest blogginlägg, sedan jag startade min blogg. Senast hänfördes jag av den fantastiska utställningen The fashion world of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk med hans mest anmärkningsvärda alster.
Mina miniatyrer från utställningen

Mina miniatyrer från utställningen

”Det känns fantastiskt roligt att designa en kollektion för Lindex som bär mitt signum och samtidigt få möjlighet att delta i kampen mot bröstcancer. Jag tycker att vi har hittat en bra mix av dessa element – kollektionen är spännande, chic och stark, precis som Lindex-kvinnan”, säger Jean Paul Gaultier.

Jean-Paul Gaultier, foto: maja Flink

Jean-Paul Gaultier, foto: Maja Flink


Kollektionen som består av dam- och barnkläder samt accessoarer kommer att finnas i utvalda Lindexbutiker och online från och med den 8 oktober. Tio procent av försäljningspriset skänks till bröstcancerforskning.

Jean-Paul Gaultier ss 2014

Jean-Paul Gaultier ss 2014

Jean-Paul Gaultier ss 2013

Jean-Paul Gaultier ss 2013

This entry was posted in designers, kommande kollektioner, samarbeten and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>