Guess what?!

Guess i Gallerian


Guess what? Jag har träffat butiksägarparet till butiken Guess i Gallerian och fått mig en pratstund med dem och en personlig visning av butiken. Visste du inte att Guess Flagship Store låg i Gallerian? Jag ska ta dig med på en tur nu, så häng med! Butiken ligger i den bortre änden av Gallerian precis vid ingången vid Kungsträdgårdsgatan.

Butiksägare Petri och Ruby


Petri och hans fru Ruby äger Guessbutikerna i Sverige och i Finland och i den nya flaggskeppsbutiken i Gallerian möts kunderna av en butiksyta med mycket rymd och ljus som inrymmer de flesta Guesskollektionerna. Den trevliga och kunniga butikspersonalen guidar dig rätt bland avdelningarna och är du ute efter ett par klassiska designerjeans i mellanpriskategorin finns ett brett urval av olika modeller, med eller utan blingade bakfickor.

De berömda bakfickorna


Guess grundades av Georges, Armand, Paul och Maurice Marciano, fyra bröder uppvuxna i Marseille. De flyttade till Californien från Frankrike 1977 och grundade företaget Guess? 1981. Under 80-talet var Guess ett av de mest populära jeansmärkena, i kategorin amerikanska designerjeans. Den första damjeansmodellen, Marilyn, producerades i stentvättad denim på 80-talet och den sålde snabbt sluto ch blev otrolgit efterfrågad. Om du var med på 80-talet eller läst din mode(ll)historia minns du kanske de ikoniska kampanjbilderna i svartvitt i slutet av 80-talet. Guess var en plantskola för blivande supermodeller och både Claudia Schiffer, Eva Herzigova och Laetitia Casta blev stora namn mycket tack vare de sensuella kampanjerna för Guess.

Guess? starring Claudia Schiffer, 1989


Antonis Fragakis and Claudia Schiffer for Guess Jeans 1991, photographed by Ellen von Unwerth


Guess har under åren succesivt utökat sitt sortiment av jeans med flera kategorier, bl.a. Guess by Marciano, en mer exklusiv linje som lanserades 2004. Sedan dess har en parfymkollektion med dam- och herrdofter lanserats och en underlinje; G by Guess som vänder sig till en yngre målgrupp mellan 16–23 år och är ett mer prisvänligt alternativ.

Interiördetaljer


Det är säkert många som känner igen skorna och framför allt väskorna från Guess. Väskorna har länge varit logoprydda och blingade men man närmar sig nu en mer klassisk stil och många av modellerna är helt fria från ”GGG”. Leopardprintet känns väldigt märkestroget och det är trots allt ett mönster soma ldrig går ur tiden.

Sko- och väskavdelningen

Guess erbjuder ett brett sortiment av stilar och det är inte bara bling bling och jeans som gäller. Du hittar även en romantisk och lantlig stil med typiska attribut som kamelhårsfärgade koftor, romantiska spetsar och rutiga skjortor. Smycken, glasögon och accessoarer är också en självklar del av sortimentet. Så nästa gång du planerar ett besök i Gallerian – gå in från ”andra hållet” och upptäck Guess Concept Store i Gallerian!

Guessbutiken


Guess bag

Det här inlägget postades i butikstips, Reportage och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Guess what?!

  1. Pingback: 3G – Guess Gallerian Gingerstyle | gingerstyle.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>