Härligt hata höstens hype

Höstens mest hypade boots kommer från Givenchy, kostar 14 000 kr och är asfula.

Det var ju skönt att modevärlden valde att höja just den här fula skapelsen till skyarna i höst, så man inte behöver sörja att plånboken inte tillåter att ens överväga något liknande – om man nu var en slavisk trendföljare, vill säga. Känns så skönt när man kan hånle lite åt modemaffian när man inte riktigt delar kärleken till de objekt som plötsligt alla ”måste ha”.

bildcollage via thisisjaynewayne.com


Jag undrade om föregångaren till dessa romantikdödande skorstensformade dödgrävarstövlar kommer från fiskestöveln eller ett närbeläget stall där hästtjejer just dragit på sig chapsen för att mocka skit och vände mig till Vogue för svaret. (Naturligtvis hypar de stöveln.) Den är Riccardo Tiscis nytolkning av en haute couture look från Givenchys höst/vinterkollektion 2008-2009 ”the horseback riding-inspired boot is designed to look like a pant worn with heels”…
Jaha, en stövel som ska se ut som en byxa som bärs över ett par skor med klack alltså – och till det ska man ha… vaddå!? En kjol? En annan byxa instoppad? Verkar lika ologiskt som osexigt.

bild: Sofis Snapshots/aftonbladet.se

Stövlarna som Sofi Fahrman kallar ”höstens härligaste stövel” (och som vi kommer få se henne bära i Project Runway) måste vara bland det fulaste jag sett i stövelväg i den här prisklassen. Och att Kim Kardashian helt saknar stil visste vi ju redan…

Sofi Fahrman och Kim Kardashian är lika lurade båda två

Det enda positiva jag kan se med detta obäke till stövel är det förhållande att skaftet verkar tillräckligt brett (eller åtminstone rakt) för att de som annars eventuellt har svårt att få i foten i den kritiska vinkeln vid vristen och få plats med vaderna, antagligen lätt kan glida i dessa. Men de kanske inte lika lätt kan glida omkring i dem i alla fall, med tanke på priset. Men vi kan ju räkna med att se kopior på den här modellen i varenda butik inom kort – så det är kanske en tröst? Vad tycker du? Hajpa eller hata?

This entry was posted in Debatt, trendspotting and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Härligt hata höstens hype

 1. Jenny says:

  Jag håller helt med dig, otroligt fula, skulle hellre bära moonboots än dessa!

 2. Alison says:

  Skrattade högt åt bilden på Sofi Fahrman som ler sitt alltid lika ansträngda leende i världens dyrfulaste stövlar.

 3. Tess says:

  Haha men TACK. Jag tänkte ”men herregud nu har jag blivit gammal för det där är INTE snyggt”. HUGA!

 4. Janet says:

  Det här inlägget var höstens, nej årets, absolut bästa – you go girl!!! :)

 5. MiaShopping says:

  Haha, håller med!

 6. Elin says:

  Vilka fula ben man får i dem!! Att betala 14 000 för att få stans fulaste ben?? Det är som man skulle hugga av benet och sedan sätta på en stor ohuggen vedbit. Gräsligt!

  • Gingerstyle says:

   De är så fruktansvärt osmickrande. Förstår ingenting. Men jag har hört att det handlar om ”kontrasterna”. Förstår ändå inget den här gången.

 7. jaghatardet says:

  Vansinnigt ful tingest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>