Oh là, là, Lafayette!

Galeries Lafayette, Place Gambetta, NICE

Inne på Galeries Lafayette kan man som modeintresserad spendera en halv dag. Jag pausade från stranden och var där en hel eftermiddag. Självklart gick jag mest på det franska, till gamla favoriten Comptoir des Cotonniers till den för mig nya Claudie Pierlot.

Jag gick direkt till färgstarka Sonia Rykiel som i sin underlinje Sonia levererar finstickat i senapsgult och purpurfärg till hösten. De stickade plaggen lockade inte så mycket i värmen men jag ångrar lite att jag inte slog till på den uppdaterade marina klassikern till höger i bild. Den var ju väldigt söt.

Färger, paljetter och brodyr i all ära men Manoush är i mesta laget t.o.m. för en paljettgalning som jag.

agnès b alias Agnès Troublé, foto: Folamour

Steget till franska klassikern agnès b. kan inte vara längre stilmässigt. Ändå låg märkena vägg i vägg. Den franska modeskaparen agnès b. har alltid haft nära till andra konstnärliga uttryck och är fortfarande delaktig i minsta del av designprocessen.

Jag hittade visserligen en tröja som både hade guldtråd och pärlbrodyr. Provade den och svettades ihjäl i den tunna cashmeren. Trots luftkonditionering inomhus är det svårt att lockas av höstkläder när det är 33 grader ute.

Just nu samarbetar agnes b. med ett antal konstnärer som gjort t-shirts med personliga tryck. Spana in hela t-shirtkollektionen och läs om konstnärerna här.
Trots, eller kanske p.g.a. det enorma utbudet av intressanta märken och snygga kläder drabbades jag av någon typ av blackout där inne. (Kunde det vara solsting?) Jag lämnade nämligen Galeries Lafayette tomhänt. Jag upplevde att det var sådär oinspirerande som det bara kan vara i början av augusti med en salig blandning av ”rea-på-rea-plagg” och lite höstnyheter, varav de senare bara kändes klibbiga att prova. Men hade det inte varit till mig själv jag var ute och spanade hade det nog gått bättre. Min handlingsförmåga hade nog fungerat bättre på andra sidan, så att säga:

Det här inlägget postades i butikstips, Shopping, shoppingtips i Nice och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>