Medvetet Paradis

Jag har alltid gillat Vanessa Paradis. Jag ville se ut som henne (post Joe le Taxi-genombrottet) och övervägde i yngre år att fila till en glugg mellan framtänderna för att komma lite närmare. När hon blev tillsammans med mmin favorit Johnny Depp tyckte jag inte det fanns något snyggare par på jorden och när de gifte sig ville jag verkligen vara Vanessa…

Nu i vår kommer hon synas i H&Ms kampanj för vårens Conscious Collection och jag har precis kikat på backstagebilder från plåtningen.

Plaggen i H&Ms Conscious Collection är ofta romantiska, men till skillnad mot tidigare säsonger låter plaggen denna gång som något i min smak. Trots att varenda kedja gjort sin variant och den finns i varenda butik har jag inte införskaffat den militära skjortjackan i uniformsgrönt med strass eller- nitdetaljer: Den här ser ut att vara i rätt grön ton och jag gillar den enkla halsringningen. Snygg ihop med byxorna med botaniskt tryck som syns här nedan.

Och jag vill gärna se mer av den blekt gula klänningen och de höga sandaletterna med vristband. Hela kollektionen är gjord i mer hållbara material såsom ekologisk bomull, återvunnen polyester och Tencel.
Och lyssna på det här:
I samband med kampanjen kommer en Conscious-klädinsamling att starta i butikerna. Kunder på alla marknader kommer att kunna ta med sina använda eller defekta kläder, oavsett märke, till utvalda butiker. Varje kund kan lämna in max två påsar per dag och för varje påse få en rabattkupong att använda på H&M. H&M är den första klädkedja som uppmuntrar till klädinsamling i den här omfattningen. Målet är att spara på naturresurserna och bidra till minskade miljöeffekter genom att undvika textilavfall. Jag är övertygad om att varenda kotte som läser detta kan samla ihop åtminstone varsin påse kläder som annars skulle ligga orörda i garderoben för att i värsta fall hamna i sopnedkastet!

Det här inlägget postades i kommande kollektioner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>