Veckans vardagskap

Ett lika vanligt som svårt uppdrag kan vara något som låter så enkelt som att hitta ett par svarta byxor. En svart välsittande byxa är basen i många sammanhang och utbudet är enormt. Hur kan det då vara så svårt? Jo, just därför. Vilken modell ska man välja? Vissa kan variera sig och passar i flera, för andra är det svårare att hitta ens en modell som sitter bra både i midjan, över höfter, lår och vader. Jag hjälpte nyligen en kvinnlig kund med smal midja men med breda höfter. I hennes fall förstärktes de kvinnliga formerna av att hon även hade former upptill och därmed kvalade in som timglasfigur. Med en ganska liten budget behövde hon ett par nya basplagg och framförallt en välsittande svart byxa. Jag rekade då runt efter en byxmodell med en lite högre midja och rak eller lätt avsmalnande benvidd och jag fick främst leta bland de billigare butikskedjorna för att hitta ett alternativ som även passade plånboken.
kostymbyxa hm
Tack vare en del rundor på stan och lite bloggsurfande – tack Columbine – hittade jag de här byxorna i butik. Ett par kostymbyxor i stretchig, vävd kvalitet med hög midja och något avsmalnande ben, sidfickor samt knäppning med hake och hyska. Tio poäng!

bilder: Columbine Smille för H&M, lundlund.com

bilder: Columbine Smille för H&M, lundlund.com

Har du samma behov som min kund, hittar du dem här!

This entry was posted in klä-dig-efter-kroppsform, köptips, Stilråd and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>