Inès – très à la mode

Här är min nya bibel.

Parisian Chic by Inès de la Fressange

Frankrikes stilikon nummer ett – Inès de la Fressange – har publicerat en stilguide med titeln ‘Parisian chic’. Jag har precis fått hem den och jag skulle vilja påstå att det är den enda stilguide i bokform du behöver. Till allt annath ar du Gingerstyle. Men har du alltid beundrat den där franska stilen som varenda stilmedveten trendmänniska vänder ut-och-in på sig själv och sin garderob för att åstadkomma är det här ett bra steg närmare att uppnå denna snygga vardagsstil. Den är så enkel men ändå så svår att sätta fingret på. Det är avslappnat och medvetet coolt. Det är den perfekta blandningen av enklare basplagg och exklusiva accessoarer. Senaste numret av StyleBy ägnade ett uppslag åt den typiskt franska stilen följt av intervju med designern Isabel Marant som i mångt och mycket lyckas förmedla denna känsla, dock med en bohemisk knorr. Med Parisian Chic kommer du ett steg närmare stilen och Inès de la Fressange, 53, delar med sig av sina personliga livsstilstips och delar egna anekdoter och citat med stil och charm. Stil är något hon behärskar oklanderligt sedan för alltid, genom de årtionden hon varit verksam inom gräddan av modeindustrin där hon under flera år bla. var Karl Lagerfelts musa för Chanel. Hon delar med sig av sina hemliga tips om hur den parisiska kvinnan behärskar den självklart tidlösa och glamorösa stil de utstrålar till vardags, om de så bara ska ut och handla en baguette hos det lokala boulangeriet. Stilbibeln är fylld med pekpinnar, tips och en steg-för-steg med ”do’s and don’ts” för att lyckas utstråla parisisk chicness. I boken rymms mängder av inspirerande bilder och boken får en personlig prägel genom Inès’ egna illustrationer. Den innehåller även Inès’ favoritadresser för att finna de ultimata mode- och inredningsdetaljerna och är därför perfekt att ta med sig på Paristrippen. Boken är med andra ord ett måste för de kvinnor som vill addera en parisisk touche till sin egen stil. Och finns det någon som inte vill det?

Like mother like daughter, Inès and Nine

Like mother like daughter, Inès and Nine


Bokens paparazzi-liknande bilder föreställer en kopia av Inès, nämligen hennes dotter Nine d’Urso, 17. Jag hade dock önskat att denna fantastiska femtiotreåriga kvinna, supermodell och mamma istället hade valt att återigen bevisa för de modeintresserade läsarna att stil även är tidlöst vad gäller ålder, genom att som så många gånger tidigare själv stå modell. Men Inès svarar: ”I told them, do you want to be politically correct and have an old lady, and they said not at all.” Men hon har ändå nylilgen själv gjort ett återinträde på catwalken genom att gå vår- och sommarvisningen 2009 för Jean Paul Gaultiers haute couture-kollektion och även Chanel. Utöver en tjänst hos Roger Vivier, har hon nyligen synts på stortavlor över större delen av Frankrike för ett visst varuhus och hon har även nyligen signerat ett kontrakt som Loréals ambassador och taleskvinna. Varför sluta vid 50 om man fortfarande är på topp?

Parisian Chic


Inès for Chanel

Inès for Loréal

This entry was posted in designers, köptips, Stilinspiration and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>