Dag 2: Under Cover med Mes Dames


Andra visningen jag var på var Mes Dames som visade för andra gången under MBFW presenterade en feminint elegant kollektion. Mycket strama former och mycket svala toner på såväl kläder som modeller gjorde visningen till en relativt enkel historia. Inspirationen till spiontemat i kollektionen kommer från en historisk dam som fungerat som musa, nämligen Christine Granville . (Född Maria Krystyna Janina Skarbek. För en snabb historielektion rekommenderas google.) Även stylingen i övrigt höll sig på mattan, sånär som på de klumpiga platåbootsen. Jag tyckte mest de såg ut som något som tillhör skyddsdräkten på ett kärnkraftverk, eller liknande.
Den mest uppsendeväckande kreationen och de mest kontrasterande materialvalen stod den buteljgröna blandningen för med sidenmatrialet och den plastliknande kreationen.


Lisa Wikander som grundat märket sammanfattar kollektionen såhär. ”Vi har jobbat mer med detaljer och känslan är lite tuffare den här säsongen. Mes Dames behåller sitt formspråk med den kvinnliga timglasformade silhuetten men lägger till ett boxigt lager utanpå med våra fyrkantiga kappor. Den gröna bouclékappan ramar fint in kollektionens alla delar; de lyxiga materialvalen, blixtlåsen, metalldetaljerna och spelet med det blanka materialet mot det matta. Sen har vi gjort en kleinblå ‘siren suit’ i siden som är en favorit. Den är inspirerad av den byxdress som kvinnorna drog på sig då de snabbt skulle ner i skyddsrummen när bomblarmet ljöd.”

Det här inlägget postades i modeveckan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>