Jungle by Kenzo

Kenzo lanserades redan på 70-talet när den då debuterande designern Kenzo Takada höll sin första visning på the Vivienne Gallery i Paris, där han sedermera öppnade sin första butik (the Jungle Jap store). Märket blev känt för de etniska referenserna, starka färgerna och ofta förekommande print med inspiration från djungelns flora. När det begav sig fanns där en tröja med ett distinkt broderat tigerhuvud…

Mr. Kenzo Takada

Takada överlämnade 1999 sitt dåvarande imperium till sin assistent varefter italienske designern Antonio Marras tog över som creative director 2003. Kenzo har de senare åren dock kännts som ett avsomnat modehus vars glansdagar är över. Som så många andra klassiska modehus insåg man dock behovet av en föryngrig och en nytändning av märket för att nå ut till en ny publik.

Carol Lim och Umberto Leon


Lösningen hette Humberto Leon och Carol Lim, och utgör den hippa New Yorkbaserade designerduo som är grundare av supertrendiga Opening Ceremony. Sedan de tog över som creative directors för Kenzo i juli föra året snackar alla återigen om Kenzo.

Kenzo, ss 2013


Förra söndagen visade de sin andra Kenzokollektion under Paris Fashion Week och den följer klassiska Welcome-to-the-Kenzo-jungle-spår med mycket fokus på starka färger, mönster och detaljer – men de gör allt med en coolare attityd.

Kenzo homme, ss 2013

De har väckt liv i den gamla tigern också och för fashionistorna är det den färgstarka logoskrikande sweatshirtsen med ett broderat flerfärgat tigerhuvud som lockar mest. Sweatshirten är slutsåld överallt och helt omöjlig att få tag i vilket dels vittnar om att de logopryddatröjorna är tillbaka och dels att Humberto Leon och Carol Lim lyckats skapa en hype kring märket som inte funnits sedan 70-talet. Kul!

Elena Perminova i den populära sweatshirten

Dock är det inte lika kul att jag tillhör den skara som verkligen gillar tröjan och som inte kan få tag i den. Här syns den ryska modellen Elena Perminova fångad av modebloggaren Andy Torres från Style Scrapbook och den har synts på diverse andra streetstylebilder den senaste tiden.

Bilder: stylebbuble, stylesnooperdan, thefrontrowview

Det här inlägget postades i designers och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>