Bli en rearäv

Jag håller mig hemma på årets värsta shoppingdag. Så fort reaskyltarna sätts upp får jag ont i magen av att gå på stan. Det råder kaos och trängsel och plötsligt ser de plagg jag trånat efter tidigare bara sladdriga och fula ut. För er som ändå tänkte ge er ut på stan kommer här Gingerstyles tips till hur du ska undvika att köpa något ”bara för att det var billigt”. De köpen kommer sannolikt bli dina dyraste felköp i längden. REAREGEL nummer ett: Alltid kvalitet före kvantitet!

Håll fokus!

– Gör upp en plan innan du går hemifrån. Gå igenom din garderob och strukturera dina behov. Vill du fortfarande ha den där kappan du inte köpte i höstas? Kommer du vilja ha den lika mycket nästa säsong? Skriv gärna ned vad du verkligen saknar och lista dina tänkta inköp.
- Försök fokusera på plagg av bra kvalitet som du nu kan unna dig till bättre pris. Har du länge suktat efter ett par riktigt fina skinnstövlar är det nu du ska slå till. Satsa överhuvudtaget på klassiska köp som alltid kommer att passa. Scanna av utbudet i butiken och välj ut en svart klänning, en vit blus, byxor i rak modell, cashmerertröjor och klassiska skor. Är du snabb men kritisk hittar du bra investeringar som håller.
- Undvik att luras av de mest skrikande plaggen som känns desperata efter ett nytt hem. De är sannolikt på utdöende och bör inte flytta in hos dig. Blicka framåt istället. Batikmönster kommer bli stort i vår och kan möjligen vara ett ”crazy” print att satsa på redan nu, men tänk i övrigt klassiskt.
- Behöver du nya underkläder är det perfekt att köpa till reapriser. Underkläder är sällan trendkänsliga och du bör alltid gå efter vad som sitter bra på din kropp så ta god tid på dig för att prova ut rätt bh-storlek och be alltid om hjälp i butiken! För sportplagg råder samma tänk. Det är onödigt att betala fullpris för så fula kläder så köp nu på rean (gäller dock inte skor).
- Accessoarer på rea kan bli bra framtida favoriter. Tänk på materialet och välj ull och cashmere. Djurmönstrat kommer t.ex. alltid tillbaka. Du får köpa den där lite för dyra leo-scarfen nu!
- Skönhetsdiskarna rear ofta ut sina julklappskit. Är det din vanliga serie med produkter du verkligen använder kan det vara lika bra att bunkra upp på skönhetsfronten.

SALE investments

This entry was posted in Gingerstyle, köptips and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Bli en rearäv

  1. Alison says:

    Bra tips där! Köpte nyss en svart assymetrisk Diana Orving-klänning till halva priset. Very Alison. Det får vara mitt enda reaköp för nu är det köpstopp som gäller.

  2. Pingback: Rearävigt | gingerstyle.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>